top of page

Opplever du oppblåsthet, tretthet, problemer med å gå ned i vekt?

 

Spis mer supermat og fiberrik mat som f.eks : Spirulina, frø, nøtter, bær, spinat og rødbeter som gir ikke bare farge og smak, men de gir også viktige enzymer, phytonæringstoffer og antioksidanter som reduserer betennelse.

Hva gjør stoffskiftet ditt?

Metabolisme er en prosess med kjemiske reaksjoner i kroppen som holder den i orden, inkludert å konvertere mat til energi, holde blodsirkulasjonen i gang, samt dyrke og reparere celler.

Hvor mange kalorier og hvor raskt (eller sakte) disse kaloriene forbrennes kan komme av alder, kroppsmasse eller til og med nivåer av stress. Har du lav metabolisme kan du oppleve oppblåsthet, tretthet, problemer med å gå ned i vekt eller tap av muskelmasse.

Selv om stoffskiftet ditt alltid fungerer (selv mens du sover), fungerer det kanskje ikke så effektivt som du håper. En tilbakestilling av stoffskiftet kan være akkurat det du trenger for å begynne å føle deg mer energisk hver dag, for eksempel å ha mer utholdenhet under trening eller en forbedret evne til å gå ned i vekt.

Her er 5 steg som setter fart på meteabolismen!

1. Ikke hopp over frokosten

Frokost er et viktig måltid som starter stoffskiftet ditt på begynnelsen av dagen.

2. Hold deg aktiv

Det holder stoffskiftet i gang og øker dets evne til å fordøye mat og forbrenne fett.

3. Spis mer proteiner

Proteiner aktiverer en liten mengde brune fettceller i kroppen, som har den spesielle egenskapen at de ikke lagrer energi, men forbrenner den.

4. Sov godt og nok

Sover du dårlig, produserer kroppen din mer kortisol, stresshormonet som reduserer stoffskiftet

5. Drikk nok vann

Vann hjelper fordøyelsessystemet effektivt og hjelper til med å kvitte seg med giftstoffer.

Følg meg på Instagram her
bottom of page